OD JEDNE SMESE NAPRAVITE VIŠE RAZLIČITIH VRSTA I OBLIKA SITNIH KOLAČA: Ne peku se - odlični za slave i praznike

I dekorativni i ukusni sitni kolači koji se ne peku.

Bakina i dekina kuhinja

Ako želite da brzo napravite nekoliko oblika i vrsta kolača za slavu ili praznike, a da se ne mučite mnogo, onda je ovo pravi recept za vas. Napravite smesu, oblikujte kolače pa ih potom valjajte u belu, crnu čokoladu, kokos...Pustite mašti na volju. Biće oduševljeni i ukućani i gosti. A najbolje od svega je što se ne peku.

Sastojci:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 50 g maslaca
  • 100 g susama
  • 100 g keksa
  • 100 g kokosa
  • 50 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu po želji
  • 100 g crne čokolade
  • 200 g bele bokolade
  • 3 kašike ulja
  • ekstrat ruma
  • dekoracija sitni bombončići
  • 50 g susama za dekoraciju
  • 50 g kokosa za dekoraciju

Priprema:

Kokos i susam samleti, po želji mogu se malo prepeći, dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dodati pavlaku i omekšan maslac i po želji prah šećer i ekstrat ruma. Dobro rukama izmešati. Praviti razne figurice od malih loptica, malih valjaka i sl. Možete koristiti i kalupe.

Belu čokoladu istopiti, dodati 2 kašike ulja pa preliti kolačiče i redjati na rešetku ili pek papir (brzo se stegne).

Otopiti crnu čokoladu sa kašikom ulja i umočiti ćoškove pa odmah u susam i kokos. Kombinujte, umočite u crnu čokoladu pa pospite sitne šarene bombonice. Ostavite da se ohlade pa se sladite.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja