VIŠE NEĆETE KUPOVATI U PEČENJARI: Svinjsko meso iz rerne sa hrskavom koricom

Kada budete videli kako se svinjsko pečenje jednostavno priprema, više ga nećete kupovati iz pečenjare.

Cooking

Kada budete planirali da imate svečani ručak ili kad pripremate slavu, ne morate da naručujete pečenje, nego na jednostavan način pripremite u rerni. Meso je preukusno, a korica hrskava. Ispratite recept do kraja i uživajte u odličnom zalogaju.

Sastojci:

  • oko 3 kg svinjskog buta (ili plećke)
  • so (oko 3 ravne kašičice)
  • voda (ili pivo)

Priprema:

Meso operite, obrišite. Zasecite ga sa unutrašnje i spoljašnje strane. Dobro ga posolite. Ostavite meso preko noći u frižideru.

Sutradan…

Na tepsiju od rerne stavite resetku. Sipajte na dno tespije vodu. Stavite meso na rešetku i ubacite u hladnu rernu. Kada ubacite meso tek tada uključite renu na 160-180 C. Pecite meso oko 3,5-4 h, dok ne porumeni lepo sa svih strana. Dužina pečenja zavisi i od količine mesa. Neko pravilo je da se peče najmanje 1 h po kg mesa. Sto duže pečete ukusnije je. U medjuvremenu dolivajte vodu. Meso na svakih sat vremena okrećite i premazujte sa vodom i masnoćom koju ispusti.

Izvor: Cooking.rs