Mini čizkejk korpice, toliko ukusne da ćete ih stalno praviti.Umesto korpica kolač možete da servirate i u čaši. Ukusom podseća na Kapri sladoled, pa smo sigurni da će vam se dopasti. Recept pročitajte u nastavku.
Sastojci:
Za bisvit:
- 280 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca
- 100 ml mleka
Beli krem:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 10 g vanilin šećera
- 60-100 g šećera u prahu
Fil sa višnjama:
- 400 g višanja
- 10 g vanilin šećera
- 60-100 g šećera
- 2 kašike gustina
Čokoladna glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
I još:
- papirne korpice za mafine
Priprema:
U činiji sjedinite mleveni keks, istopljeni maslac i mleko. Na dno korpica (koje stoje u kalupu za mafine) stavite kašiku smese, pa prstima ili kašikom poravnjate.
Umutite mikserom maskarpone sir (sobne temperature) sa vanilline šečerom i šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku. Mutite dok se krem ne zgusne. Ako vam je lakše umutite odvojeno slatku pavlaku, pa je dodajte u maskarpone. Preko keksa sipajte kašiku krema. Poravnajte, pa stavite korpice u frižider na 30-60 minuta.
U šerpicu sipajte višnje (iscedite ih od viška soka). Dodajte šećer, vaniln šečer i gustin. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se višnje ne zgusnu (oko 5 minuta, treba da budu kao gušči džem). Umesto ovog fila možete da koristite i gušći džem. Preko krema stavite kašiku fila od višanja ili džem.
Preko možete da stavite čokoladnu glazuru, a korpice možete da završite sa višnjama. Na pari ili u mikrostalasnoj istopite čokoladu sa 3 kašike ulja. Preko višnji stavite kašiku istopljene čokolade. Sačekajte da se čokolada stegne, pa spremite korpice u frižider na najmanje 2 h, a najbolje preko noći (ili u zamrzivač na 30 minuta).
Izvor: Cooking.rs