BORANIJA SA PAVLAKOM I KROMPIROM ZAPEČENA U RERNI: Ručak bez mesa koji ćete stalno praviti (VIDEO)

Jednostavan recept za boraniju.

Serpica.net

Boranija spada u u klasična jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Iako je mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način.

Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.

Sastojci:

  • 1 kg sveže boranije
  • 1 kg krompira
  • 2 - 3 glavice luka
  • svež peršun 
  • 50 ml ulja ili maslaca
  • so, biber, mlevena paprika
  • 3 jajeta
  • 300 g kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • paradajz svež (po želji)

Priprema:

Luk i boraniju izdinstati uz dodavanje vode. Kada je boranija omekšala dodati sve ostale sastojke. Predhodno krompir isecite na kolutove, začinite i zapecite u rerni. Preko krompira stavite boraniju, kolutove paradajza i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!

Izvor: Šerpica.net