DOMAĆINSKA PICA SA PUNJENIM RUBOVIMA: Zaboravite na piceriju ovo je pravi gurmanluk, a priprema uopšte nije komplikovana

Pica čije su ivice punjene viršlama je nešto najlepše što ste probali.

Bakina i dekina kuhinja

Pica je specijalitet italijanske kuhinje kojoj retko ko može da odoli. A još ako je napravljena od domaćeg testa nema ništa lepše. Danas sa vama delimo recept za domaću picu sa punjenim rubovima. Predstavlja pravi gurmanluk i sigurni smo da će vam se svideti na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 200 ml mlakog mleka 
  • 350 g brašna
  • 10 g kvasca
  • so
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za nadev:

  • malo viršli ( ne kuvaju se)
  • 150 g sira
  • 1 jaje
  • malo kečapa
  • malo roštiljske kobasice

Priprema:

Kvasac potopiti u mlako mleko i dodati kašičicu šećera. Pustiti malo da nadođe pa dodati ulje, brašno, so i zamesiti mekše testo. Ostaviti 20 minuta poklopljeno da poraste. Istresti na radnu površinu, pa oblikovati u jufkicu. Pokriti 5-6 minuta. Razviti je na oblik malo većeg kvadrata (malo duže nego dužina viršle) pa na sve 4 ivice staviti po viršlu i poklopiti ivicama testa. U sredinu staviti izmrvljen sir sa jajetom a odozgo nasečene kobasice.

Malo poprskati kečapom i rendanim kačkavaljem. Po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da odstoji 10 min. pa peći na 200 stepeni 25-30 min. 

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE