Grašak obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1, B2, B6, C, K, minerale kalijum, gvožđe, magnezijum i mangan. Bogat je i belančevinama. Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.
Ukoliko ste do sada jeli samo kuvani, probajte recept za kremasti grašak.
Sastojci:
- 500 g graška smrznutog ili svežeg
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 kašičica začina suvog
- 1 kašičica belog luka u granulama
- malo ulja
Priprema:
Na malo ulja propržiti seckanu glavicu crnog luka. Dodati sečenu šargarepu, krompir, pa grašak. Sipati vodu da ogrezne i kuvati 20-30 minuta. Dodati začin, beli luk pa skloniti sa šporeta. Ispasirati štapnim mikserom. Uz grašak dodati po želji prilog. Ja sam ispogovala piletinu.
Izvor: Bakina kuhinja
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE