RECEPT ZA POHOVANI ZELENI PARADAJZ IZ ČUVENOG FILMA: Umesto jaja uvaljajte u jogurt i palentu - biće mekan, a hrskav

Pohovani zeleni paradajz je neobično jelo koje će vam se dopasti na prvi zalogaj.

Shutterstock

Pohovani zeleni paradajz je tradicionalano američko južnjačko jelo koje kada se spremi podseća na prženu turšiju. Korica je vrlo hrskava, dok je unutrašnjost mekana i sočna. Priča se da su ovo jelo u Ameriku doneli Jevreji u 19. veku, ali u početku nije bila tolika zaintersovanost. Pohovani paradajz ima neobičan ukus, a postao je jako popularan nakon što je izašao istoimeni film koji govori o prijateljstvu između dve žene. 

Posle velikog uspeha filma, svi su počeli da prave ovo sada čuveno jelo, a posluživali su ga i kao svečano predjelo

Sastojci:

  • 1/2 kg zelenog paradajza 
  • 180 ml jogurta 
  • 1 šolja palente
  • 1 šolja prezli 

Priprema:

Paradajz isecite na na kolutove debljine 1 cm, a jogurt pomešajte sa prezlama i palentom, pa dobro sjedinite. Smesa ne sme da bude mnogo retka, ali ni previše gusta. Začinite po želji, pa umočite paradajz i pržite u vrelom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE