Ukoliko ste ljubitelj azijske kuhinje onda je ovaj recept baš za vas. Piletina sa kikirikijem i povrćem postala je veoma popularna kod nas, a uz malo truda ovo ukusno jelo možete da napravite i sami. Kombinacija začina pruža egzotičnu aromu, ali ipak ne odstupa od ukusa na koje smo navikli. Piletina s kikirikijem i povrćem najbolja je kada se služi uz kuvani pirinač.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 150 g svežeg kupusa
- 1 veća tikvica
- 2 šargarepe
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g graška
- 200 g šampinjona
- 60 g kikirikija
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice karija
- so, biber
Priprema:
U odgovarajućoj šerpi izdinstajte luk isečen na trakice, tako da se zastakli. Zatim dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte uz povremeno mešanje dok povrće malo ne omekša, oko 10-ak minuta. Piletinu isecite na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo porumeni. Pred kraj kuvanja dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Pre serviranja jelo pospite kikirikijem i servirajte ga uz kuvani pirinač.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE