KINESKA PILETINA S KIKIRIKIJEM: Jelo prepuno povrća, a brzo se pravi - kao iz najboljeg restorana

Kineska piletina s kikirikijem i povrćem oduševiće vas na prvi zalogaj.

Ptintscreen/YT/Morgane Recipes

Ukoliko ste ljubitelj azijske kuhinje onda je ovaj recept baš za vas. Piletina sa kikirikijem i povrćem postala je veoma popularna kod nas, a uz  malo truda ovo ukusno jelo možete da napravite i sami. Kombinacija začina pruža egzotičnu aromu, ali ipak ne odstupa od ukusa na koje smo navikli. Piletina s kikirikijem i povrćem najbolja je kada se služi uz kuvani pirinač. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 150 g svežeg kupusa
  • 1 veća tikvica
  • 2 šargarepe
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 100 g graška
  • 200 g šampinjona
  • 60 g kikirikija
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašičice karija
  • so, biber

Priprema:

U odgovarajućoj šerpi izdinstajte luk isečen na trakice, tako da se zastakli. Zatim dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte uz povremeno mešanje dok povrće malo ne omekša, oko 10-ak minuta. Piletinu isecite na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo porumeni. Pred kraj kuvanja dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, pa sve dobro izmešajte. Pre serviranja jelo pospite kikirikijem i servirajte ga uz kuvani pirinač.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE