POHOVANE BANANE NA KINESKI NAČIN: Hrskava korica i sočna sredina, a najlepše su prelivene medom ili čokoladom

Pohovane banane su veoma popularna poslastica u Kini, a sada ih možete spremiti i vi po ovom jednostavnom receptu.

Printscreen/YT/Spain on a Fork

Banane su jedna od najrasprostranjenijih vrsta voća na svetu. U poslednje vreme sve više se prave razne poslastice, kao što su karamelizovane banane, a u Kini su pored pohovanog sladoleda veoma popularne pohovane banane. Recept je lak, brz i vrlo jednostavan, a sigurni smo da će oduševiti vaše goste i jedan je od onih sa kojim ne možete da pogrešite.

Sastojci:
4 banane
1 jaje
3 pune kašike brašna
2 kašike ulja
100 ml kisele vode
ulje
muskatni oraščić (opciono)

Priprema:

Umutite smesu za pohovanje od jajeta i brašna, a zatim je sipajte kislu vodu. Sve dobro sjedinite da dobijete masu malo gušću nego za palačinke. Ako želite, dodajte malo muskatnog oraščića. Stavite ulje da se zagreje, a dok se greje isecite banane i to prvo na polovine po dužini, pa po širini. Tako da dobijete 4 približno jednaka dela. Umačite banane u smesu za pohovanje, pa pažljivo stavljajte u vrelo ulje. Ostavite par minuta da se ispohuje sa jedne strane, a zatim ih okrenite. Kada dobiju rumenu koricu izvadite ih i ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja. Nakon toga ih prebacite na tanjir za služenje, pa preko njih po želji prelijte med i pospite ih sa malo cimeta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE