Karamelozovane banane se toliko brzo i lako prave, da su sjajno rešenje ukoliko imate iznenadne goste ili jednostavno ne znate kako da iskoristite banane koje su potamnele i niko neće da ih pojede. Što su starije banane to su lepše za ovu poslasticu jer će biti slađe. 

Očas posla i uz minimalno truda, dobićete slatkiš u kome uživati svi ukućani.

Sastojci:

  • 3 banane
  • 5 kašika šećera
  • kocka putera

Priprema:

Banane isecite na deblje kolutove ili ih presecite po dužini, pa ih dobro uvaljajte u šećer. U tiganju rastopite puter, pa stavite banane. Pržite banane sa svih strana oko 5 minuta ili dok ne dobiju svetlu zlatno, smeđu boju. Vodite računa da vam ne zagore i da se šećer ne zalepi za tiganj. Banane izvadite na tanjih koji ste premazali sa mali putera, a po želji ig možete servirati sa kuglom sladoleda po ukusu. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE