Karamelozovane banane se toliko brzo i lako prave, da su sjajno rešenje ukoliko imate iznenadne goste ili jednostavno ne znate kako da iskoristite banane koje su potamnele i niko neće da ih pojede. Što su starije banane to su lepše za ovu poslasticu jer će biti slađe.
Očas posla i uz minimalno truda, dobićete slatkiš u kome uživati svi ukućani.
Sastojci:
- 3 banane
- 5 kašika šećera
- kocka putera
Priprema:
Banane isecite na deblje kolutove ili ih presecite po dužini, pa ih dobro uvaljajte u šećer. U tiganju rastopite puter, pa stavite banane. Pržite banane sa svih strana oko 5 minuta ili dok ne dobiju svetlu zlatno, smeđu boju. Vodite računa da vam ne zagore i da se šećer ne zalepi za tiganj. Banane izvadite na tanjih koji ste premazali sa mali putera, a po želji ig možete servirati sa kuglom sladoleda po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus