Sezona malina uveliko traje, pa bi trebalo da ih iskoristite na što bolji način. Jednostavan tart od ovog sočnog voća oduševiće vas na prvi zalogaj. Iako se kora peče, recept nije komplikovan i oduzeće vam svega pola sata. Kombinacija mekanog testa i kiselkastog voćnog preliva čine savršen spoj, a možete koristiti i bilo koje drugo voće po želji. 

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • 80 g brašna
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • 300 g malina
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika vode

Priprema:

Cela jaja umutite mkserom dok ne pobele i postanu penasta. Dodajte so i šećer, pa još jednom sve izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i još jednom sve sjedinite. Dobijeno testo izlijte u podmazan, okrugli pleh dimenzija 28 cm. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 15 minuta. Za to vreme pripremite preliv. Maline stavite u šerpu, pospite ih šećerom i gustinom, dodajte vodu, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje. Kada smesa provri, kuvajte još nekoliko minuta, da maline puste sav sok. Na kraju sve izmiksajte štapnim mikserom da dobijete finu kašu. Kada je kora pečena ostavite da se prohladi, a potom je prelijte još uvek toplim sosom od malina. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE