Sezona malina uveliko traje, pa bi trebalo da ih iskoristite na što bolji način. Jednostavan tart od ovog sočnog voća oduševiće vas na prvi zalogaj. Iako se kora peče, recept nije komplikovan i oduzeće vam svega pola sata. Kombinacija mekanog testa i kiselkastog voćnog preliva čine savršen spoj, a možete koristiti i bilo koje drugo voće po želji.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 80 g brašna
- prstohvat soli
Za preliv:
- 300 g malina
- 4 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašika vode
Priprema:
Cela jaja umutite mkserom dok ne pobele i postanu penasta. Dodajte so i šećer, pa još jednom sve izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i još jednom sve sjedinite. Dobijeno testo izlijte u podmazan, okrugli pleh dimenzija 28 cm. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 15 minuta. Za to vreme pripremite preliv. Maline stavite u šerpu, pospite ih šećerom i gustinom, dodajte vodu, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje. Kada smesa provri, kuvajte još nekoliko minuta, da maline puste sav sok. Na kraju sve izmiksajte štapnim mikserom da dobijete finu kašu. Kada je kora pečena ostavite da se prohladi, a potom je prelijte još uvek toplim sosom od malina. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus