Jabuke su glavni sastojak mnogih poslastica, poput pita, kolača, a možemo ih jesti i kao slatko i džem. Pred vama je recept za lisnatu pitu koja se pravi sa malo sastojaka. Rezultat će vas oduševiti jer je poprilično ukusna.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 20 g putera
- 50 g šećera
- lisnato testo
- mleveni bademi i badem u listićima
- nekoliko kašika džema od kajsije
Priprema:
Jabuke operite, ogulite i isecite na kockice. Ubacite u tiganj zajedno sa puterom i šećerom i krčkajte dok jabuke ne postanu zlatne. Male kalupe za tart podmažite i pospite brašnom. Obložite kalupe lisnatim testom, malo izbockajte dno viljuškom. Stavite mlevene bademe na dno, pa preko listiće badema i na kraju jabuke. Pecite pola sata na 180 stepeni.
Zagrejati par kašika džema od kajsije i pečene tartove premažite njime.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom