Jabuke su glavni sastojak mnogih poslastica, poput pita, kolača, a možemo ih jesti i kao slatko i džem. Pred vama je recept za lisnatu pitu koja se pravi sa malo sastojaka. Rezultat će vas oduševiti jer je poprilično ukusna.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 20 g putera 
  • 50 g šećera 
  • lisnato testo
  • mleveni bademi i badem u listićima
  • nekoliko kašika džema od kajsije

Priprema:

Jabuke operite, ogulite i isecite na kockice. Ubacite u tiganj zajedno sa puterom i šećerom i krčkajte dok jabuke ne postanu zlatne.  Male kalupe za tart podmažite i pospite brašnom. Obložite kalupe lisnatim testom, malo izbockajte dno viljuškom. Stavite mlevene bademe na dno, pa preko listiće badema i na kraju jabuke. Pecite pola sata na 180 stepeni.

Zagrejati par kašika džema od kajsije i pečene tartove premažite njime.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE