Ova torta sa piškotama izgleda kao iz najbolje poslastičarnice. Sada je jednostavno možete napraviti kod kuće za pola sata, i onda samo čekati da se ohladi i stegne. Glavni sastojak je nežan čokoladni fil koji se bukvalno topi u ustima i odličan je u kombinaciji sa natopljenim piškotama.
Sastojci:
- 350 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 100 g putera
- 120 g brašna
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 160 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 20 g kakaoa
Priprema:
Piškote umačite u mleko pa obložite i dno i stranice okruglog kalupa sa obručem koji se skida.
U šerpi otopite puter, dodajte brašno, pa mešajte. Sipajte mleko, esenciju vanile i dodajte šećer i čokoladu. Mešajte sve vreme žicom dok se ne zgusne. Sipajte preko piškota i odložite na sat vremena u frižider. Na kraju premažite umućenim šlagom i pospite kakao. Ostavite u frižideru još sat vremena pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus