Ova torta sa piškotama izgleda kao iz najbolje poslastičarnice. Sada je jednostavno možete napraviti kod kuće za pola sata, i onda samo čekati da se ohladi i stegne. Glavni sastojak je nežan čokoladni fil koji se bukvalno topi u ustima i odličan je u kombinaciji sa natopljenim piškotama.

Sastojci:

  • 350 g piškota
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 100 g putera
  • 120 g brašna
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 10 ml esencije vanile
  • 160 g crne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 20 g kakaoa

Priprema:

Piškote umačite u mleko pa obložite i dno i stranice okruglog kalupa sa obručem koji se skida.

U šerpi otopite puter, dodajte brašno, pa mešajte. Sipajte mleko, esenciju vanile i dodajte šećer i čokoladu. Mešajte sve vreme žicom dok se ne zgusne. Sipajte preko piškota i odložite na sat vremena u frižider. Na kraju premažite umućenim šlagom i pospite kakao. Ostavite u frižideru još sat vremena pre sečenja.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE