Kremasti deserti koji se brzo i jednostavno prave su omiljeni mnogim domaćicama. Za recept u nastavku biće vam potrebno nekoliko sastojaka od kojih su glavni kafa i čokolada. Odličan spoj ukusa oduševiće sve degustatore.
Deserti u čaši su praktični jer ih možete poslužiti i kada vam neko dođe u goste.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 70 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 10 g instant kafe
- 100 g bele čokolade
- keks
- 100 ml slatke pavlake
- komadići čokolade i izmrvljeni kolačići
Priprema:
U šerpicu sipajte šećer, skrob i instant kafu pa promešajte. Sipajte mleko, promešajte pa stavite da se kuva. Kada dođe skoro do ključanja ubacite čokoladu i kuvajte dok se ne otopi pa sklonite sa ringle.
U čaše za serviranje stavite lomljeni keks na dno pa sipajte dobijeni fil. Stavite u frižider na 3 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku pa je uz pomoć šprica stavite preko pudinga kada se ohladi. Ukrasite komadićima čokolade i keksa.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu