Kremasti deserti koji se brzo i jednostavno prave su omiljeni mnogim domaćicama. Za recept u nastavku biće vam potrebno nekoliko sastojaka od kojih su glavni kafa i čokolada. Odličan spoj ukusa oduševiće sve degustatore.

Deserti u čaši su praktični jer ih možete poslužiti i kada vam neko dođe u goste.

Sastojci:

  • 400 ml mleka
  • 70 g šećera
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 10 g instant kafe
  • 100 g bele čokolade
  • keks
  • 100 ml slatke pavlake
  • komadići čokolade i izmrvljeni kolačići

Priprema:

U šerpicu sipajte šećer, skrob i instant kafu pa promešajte. Sipajte mleko, promešajte pa stavite da se kuva. Kada dođe skoro do ključanja ubacite čokoladu i kuvajte dok se ne otopi pa sklonite sa ringle.

U čaše za serviranje stavite lomljeni keks na dno pa sipajte dobijeni fil. Stavite u frižider na 3 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku pa je uz pomoć šprica stavite preko pudinga kada se ohladi. Ukrasite komadićima čokolade i keksa.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE