Nudle su omiljeni izbor širom sveta kada želimo nešto što se sprema brzo, jeftine su, a mogu da se kombinuju sa raznim namirnicama. U kineskoj kuhinji, jedno od najpopularnijih jela sa nudlama je "čau mejn", brzi obrok sa piletinom i ljutim papričicama. Ako ne volite ljuto, slobodno smanjite količinu papričica, ali znajte da je ovo jelo najbolje kada je malo pikantno.
Evo kako se pravi "čau mejn" sa nudlama!
Sastojci:
- 250 grama nudli
- 300 grama pilećih prsa
- 2 čena belog luka
- manja glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 crvene ljute papričice
- soja sos
- ulje
- susam
- korijander (nije obavezan)
Priprema:
Piletinu isecite na kockice i ispržite u vrelom ulju. Stavite vodu za nudle i dobro je posolite.
U tiganj sa piletinom dodajte sitno seckani crni i beli luk, kao i šargarepu isečenu na štapiće. Ljute papričice isecite na kolutiće i dodajte u tiganj. Nudle kuvajte samo nekoliko minuta, čim isplivaju na površinu, gotove su. Imajte u vidu da se pirinčane kuvaju kraće od onih sa jajima, pa pripazite šta piše na pakovanju.
Zalijte piletinu i povrće soja sosom, dodajte oceđene nudle i promešajte. Pre serviranja, pospite susamom i korijanderom.
Pročitajte i 3 najbolja recepta sa kineskom mešavinom povrća!
BONUS VIDEO: Pileći batak u crvenom vinu!
Izvor: StvarUkusa