Španci omlet nazivaju tortiljom, a obično prave sa krompirom. Španska tortilja je popularno jelo koje se pravi od jaja i u ovom slučaju od spanaća. Jako je ukusno, a možete da ga služite za doručak, večeru ili čak ručak. Omlet obogaćen raznovrsnim povrćem i drugim sastojcima po želji nije popularan samo u Španiji, već i u celom svetu. Uspeva i onima koji nikada ništa nisu spremali, tako da obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 250 g spanaća
- 5 jaja
- 2 velika crna luka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1/2 paprike
- so, biber
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica orignana
- 50 g tvrdog sira
- parmezan
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk, pa propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu papriku i rendanu šargarepu. Nakon 10-ak minuta dodajte iseckan i opran spanać. Začinite i dodajte još neke začine po želji i dobro promešajte. Jaja posolite i pobiberite i dobro umutite. Dodajte u smesu sa spanaćem. Promešajte i dodajte rendani sir. Uzmite dublji tiganji i zagrejte ulje, premažite i ivice tiganja. Sipajte smesu, poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim pomoću tanjira okrenite, pospite rendanim sirom, parmezanom i pecite još 10 minuta na niskoj temepraturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE