PALENTA NA ITALIJANSKI NAČIN KOJA KOŠTA MANJE OD 200 DINARA: Prvo se kuva, a onda prži - recept star 120 godina (VIDEO)

Umesto klasičnog recepta za palentu, pripremite je kao Italijani.

Printscreen/YT/ Cucina Geek

Hrskave zgaljoce ili pržena palenta, jedno je od najpopularnijih jela u Pulji. Italijani su poznati po odličnoj kuhinji, kao i po tome da mogu da obogate svako jelo. Ovaj recept je star preko 120 godina,a izuzetno je jednostavan. Potrebna su vam 3 osnovna satojka koja ima svako domaćinstvo i koja ne koštaju puno.Zgaljoce ili prženu palentu možete da služite kao svečano predjelo, ali i preukusan doručak ili večeru. Super je uz paradajz, sir, pršutu...

  • Sastojci:
  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je.Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE