SKROZ ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Ovako ih Grci spremaju, a toliko su jednostavne da uspevaju odmah

Obavezno isprobajte recept za skroz čokoladne ledene kocke.

Printscreen/YT/Useful and quick

Ledene kocke su jedan od najlepših starinskih kolača koji se pravi od čokoladne kore, preko ide beli fil, a onda i glazura.Isprobajte i recept za mediteranske skroz čokoladne ledene kocke kakve Grci prave, a koje ćete u slast pojesti. Recept je toliko jednostavan da ne postoji šansa da ne uspe, a ljubitelji slatkiša će definitivno biti oduševljeni. Podloga je keks, a fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog. Lakše se pravi i ne mora da se kuva, a dosta podseća na onaj koji se koristi za čizkejk.

  • Sastojci: 
  • 250 g mlevenog kakao keksa 
  • 100 g putera 
  • 400 g čokolade 
  • 200 g krem sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • Za glazuru: 
  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja  

Priprema:

U mleveni keks dodajte istopljeni puter, pa sjedinite smesu. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i lepo utisnite. Ostavite u frižideru dok napravite fil. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte u krem sir i mutite dok ne dobijete penastu teksturu. Sipajte preko keksa i stavite u frižider na pola sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne. Ako želite ukrasite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE