SIROTINJSKO JELO OD KROMPIRA I JAJA: Ovako se jede u Španiji, a super je i za doručak i kao prilog (VIDEO)

Krompir i jaja su namirnice koje se super kombinuju uz svu hranu, pa probajte i španski recept za poznato sirotinjsko jelo.

Printscreen/YT/Spain on a Fork

"Siromašni" krompir je poznato špansko predjelo ili glavno jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, kao što su krompir i paprika. Vremenom su ljudi poboljšali recept, pa su u njega dodali i jaja, ali ni slanina nije loša ideja, kao ni neka šunka. Ovo jelo se jednostavno priprema, a ne postoji osoba koja će odbiti da proba, jer ko još ne voli prženi krompir, papriku i jaja.

  • Sastojci:
  • 120 ml maslinovog ulja 
  • 1 kg krompira 
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 8 čenova belog luka
  • 4 jajeta
  • šaka sitno iseckanog vlašca

Priprema: 
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno isečen krompir. Pržite dok se ne dobiju zlatnu boju, oko 20-25 minuta. Zatim izvadite krompir iz tiganja, pa u isti dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake. Kada povrće omkeša u tiganj vratite krompir. Posolite i pobiberite, pa smanjite temepraturu i dodajte umućena jaja. Pržite još par minuta, nekih 2-3, jaja treba da budu kremasta, a ne skroz ispržena. Pospite secnakim vlašcem. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pržene njoke   TikTok/msshiandmrhe

Izvor: StvarUkusa