ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji

Španska kuhinja je popularna u celom svetu, a njihovi neobični recepti za paradajz čorbu osvajaju odmah. Probajte i ovu.

Shutterstock

Salamoreho je tradicionalna supa poreklom iz Andaluzije (jug Španije), a pravi se od paradajza, bajatog hleba, ulja i belog luka. Obično se služi sa kuvanim jajetom i seckanom pršutom. Španci su pozanti po neobično pripremljenim paradajz čorbama koje se obično ne kuvaju, a takve su i gaspaćo i salamoreho. ako volite da eksprimentišete sa hranom, preporučujemo da probate ovu paradajz čorbu, a ukus možete da joj obogatite i proprženim pinjolama. 

Probajte i paradajz čorbu sa lisntatim testom

  • Sastojci: 
  • 8 paradajza 
  • 1 bajat hleb 
  • 1 šolja maslinovog ulja 
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • so
  • 1 jaje
  • pršuta 

Priprema: 
Zasecite paradajz u obliku krsta, pa ga kratko blanširajte u ključaloj vodi, oko minut. Nakon toga skinite kožicu i dobro ga izblendirajte. Zatim dodajte sredinu hleba i opet izblnedirajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa sipajte sirće, beli luk i posolite, pa opet dobro izblendirajte. Postepeno u smesu sipajte ulje i nastavite da blendirate. Sipajte paradajz čorbu u tanjire, pa ukrasite seckanim kuvanim jajetom i pršutom. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Gaspaćo čorba   TikTok/ hedleyandbennet

Izvor: StvarUkusa