Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ipak, ne uspeva uvek i često može da se desi da se zrna zalepe i ne budu najukusnija. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu da poboljšaju ukus. Grci pirinač spremaju sa suvim grožđem i povrćem, a ovako ukusno jelo možete da služite i u toku posta.
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 žute paprike
- 1/2 zelene paprike
- 150 g suvog grožđa
- 1 kašičica soli
- 3 šolje vode
- 2 kašike seckanog korijandera
Recept za mediteranski pirinač sa povrćem:
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli luk. Zatim dodajte sitno seckane paprike, suvo grožđe, opran pirinač, seckanu šargarepu i promešajte. Sipajte vodu i posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Pospite secknaom mirođijom i promešajte.
Pročitajte i ovo: Najjeftiniji recept za rižoto
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)