Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. U šerpi se pomeša sa vodom i posle par minuta se služi. Ali, često se desi da se zalepi i da zrna ne ispadnu najukusnija. Kako se to ne bi dešavalo, postoje trikovi koje su iskusne domaćice otkrile.
Prva stvar na koju treba da obratite pažnju je šerpa. Koliko god delovalo čudno, ona je jedan korak ka dobro pripremljenom jelu. Bitno je da šerpa bude odgovarajuće veličine, jer pirinač treba slobodno da pluta, a da voda koja ključa ne prska. Ako koristite šerpu zapreminte 1,5 do 2 litra u nju stavite 1 čašu pirinča. Obavezno ga stavite u hladnu vodu, a za savršen ukus i zrna koja se ne lepi postoji još jedan trik. U pitanju je so, koju dodajte tek kada voda proključa. Takođe, kada kuvate pirinač ne skidajte poklopac.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem