Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVILNO KUVA PIRINAČ: Ključno je dodavanje soli, ali i veličina šerpe

Naučite kako se pravilno kuva pirinač.

 Kako se kuva pirinač Izvor: Shutterstock

Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. U šerpi se pomeša sa vodom i posle par minuta se služi. Ali, često se desi da se zalepi i da zrna ne ispadnu najukusnija. Kako se to ne bi dešavalo, postoje trikovi koje su iskusne domaćice otkrile.

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju je šerpa. Koliko god delovalo čudno, ona je jedan korak ka dobro pripremljenom jelu. Bitno je da šerpa bude odgovarajuće veličine, jer pirinač treba slobodno da pluta, a da voda koja ključa ne prska. Ako koristite šerpu zapreminte 1,5 do 2 litra u nju stavite 1 čašu pirinča. Obavezno ga stavite u hladnu vodu, a za savršen ukus i zrna koja se ne lepi postoji još jedan trik. U pitanju je so, koju dodajte tek kada voda proključa. Takođe, kada kuvate pirinač ne skidajte poklopac. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti