Kesadilja je meksički specijalitet koji se pravi tako što se između dve tortilje nalazi bogat sloj rendanog sira, ali danas varijacija za punjenje ima bezbroj, služe se različite vrste nadeva, a sve zavisi od toga šta volite. Tradicionalno se pravi od kukuruzne tortilje, a mogu da posluže i one od brašna. Naš je predlog da isprobate sa belim mesom, sirom i paprikom. Ako želite još malo da obogatite dodajte i gvakamole sos.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 6 tortilja
- 2 šolje rendanog sira
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica kumina u prahu
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, a u posudi pomešajte tucanu papriku, beli luk u prahu, so, biber i kumin. Začine utrljajte u meso sa obe strane, pa ispržite na malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, pa u istom propržite luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Isecite meso na sitne kockice. Uzmite čist tiganj, malo poprskajte uljem, pa stavite tortilju. Pospite rendanim sirom, pa sipajte proprženu papriku i crni luk, a preko poređajte i malo belog mesa. Završite posipanjem sira, pa preklopite drugom tortiljom. Zatim je poprskajte uljem, pa okrenite na drugu stranu da se zapeče. Isecite i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE