KESADILJA SA PILETINOM I POVRĆEM: Najpopularniji meksički specijalitet koji se brzinski pravi i to od jeftinih sastojaka

Kesadilje su popularne u celom svetu, a svaka zemlja ima neki svoj recept za nadev. Mi predlažemo ovaj sa piletinom.

Printscreen/YT/ A's Cookbook

Kesadilja je meksički specijalitet koji se pravi tako što se između dve tortilje nalazi bogat sloj rendanog sira, ali danas varijacija za punjenje ima bezbroj, služe se različite vrste nadeva, a sve zavisi od toga šta volite. Tradicionalno se pravi od kukuruzne tortilje, a mogu da posluže i one od brašna. Naš je predlog da isprobate sa belim mesom, sirom i paprikom. Ako želite još malo da obogatite dodajte i gvakamole sos.

  • Sastojci: 
  • 1 pileći file 
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 6 tortilja 
  • 2 šolje rendanog sira 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1 kašičica kumina u prahu

Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, a u posudi pomešajte tucanu papriku, beli luk u prahu, so, biber i kumin. Začine utrljajte u meso sa obe strane, pa ispržite na malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, pa u istom propržite luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Isecite meso na sitne kockice. Uzmite čist tiganj, malo poprskajte uljem, pa stavite tortilju. Pospite rendanim sirom, pa sipajte proprženu papriku i crni luk, a preko poređajte i malo belog mesa. Završite posipanjem sira, pa preklopite drugom tortiljom. Zatim je poprskajte uljem, pa okrenite na drugu stranu da se zapeče. Isecite i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE