1. Tikvice oljuštiti, očistiti, narendati i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Zatim ocediti tečnost koju su pustile.
2. Odvojiti po 3 kore za jedan rolat. Kiselu vodu i ulje pomešati.
3. Na prvu koru staviti dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i kisele vode, premazati.
4. Na treću koru staviti 3-4 kašike rendanih tikvica, 2-3 kasike šećera, 2 kasike mlevenih oraha i kašiku pšeničnog griza.
5. Uviti rolate i staviti ih u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Rolate premazati mešavinom ulja i kisele vode.
6. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 C.
7. Ohlađene rolate iseći i možete ih posuti prah šećerom.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem