1. Tikvice oljuštiti, očistiti, narendati i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Zatim ocediti tečnost koju su pustile.
2. Odvojiti po 3 kore za jedan rolat. Kiselu vodu i ulje pomešati.
3. Na prvu koru staviti dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i kisele vode, premazati.
4. Na treću koru staviti 3-4 kašike rendanih tikvica, 2-3 kasike šećera, 2 kasike mlevenih oraha i kašiku pšeničnog griza.
5. Uviti rolate i staviti ih u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Rolate premazati mešavinom ulja i kisele vode.
6. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 C.
7. Ohlađene rolate iseći i možete ih posuti prah šećerom.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus