PUNJENE PAPRIKE NA DRUGAČIJI NAČIN: Dodajte kašiku omiljene srpske zimnice u preliv za još bolji ukus (VIDEO)

Napravite posne punjene paprike.

Bakina i dekina kuhinja

U toku je Gospojinski post koji traje sve do 28.avgusta. Jedan je od najstrožih postova, a obeležava se u znak sećanja na smrt Bogorodice i dan kada se uspela na nebo.

Ukoliko postite donosimo vam recept za posne punjene paprike, koje se prelivaju smesom od paradajza, brašna i vode. Kao tajni sastojak stavlja se jedna kašika ajvara za još bolji ukus.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • paprike za punjenje
  • 5 čena izdrobljenog belog luka
  • 2 šargarepe sečene na kockice
  • 1 crvena sveža paprika
  • 50 g pirinča 
  • 2 rendana krompira
  • 1 puna kašika ajvara
  • sui začin, so, biber, mlevena crvena paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 paradajz za zatvaranje paprika
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml vode
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir, beli luk, začine i sve izjednačiti. Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu, paradajz, ajvar i brašno pa preliti paprike koje ste poređali u šerpu ili pleh. Dodati malo ulja odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE