Pravljenje pire krompiraje vrlo jednostavno i spada među prve recepte koje svako nauči da sprema. Sve što treba da uradite je da skuvate krompir, procedite ga, a zatim dodate malo putera i mleka, i sve to sjedinite. Pročitajte i koji to sastojak treba da dodate ako želite da pire krompir uvek bude kremast.
Međutim, ovo je mrsna varijanta pire krompira, a od sledećeg ponedeljka kreće Božićni post (28.11. do 06.01). Ne morate da se odričete omiljenog priloga ni tada, jer vam donosimo recept za posni pire krompir koji je još jeftiniji od mrsnog. Umesto mleka i putera koristi se voda u kojoj se kuvao i luk.
Kako da napravite posni pire krompir?
Skuvajte krompir i procedite ga, ali ostavite malo vode, jer će vam ona biti potrebna. Zatim ispržite crni luk na malo ulja i dodajte u krompir, pa sve zajedno sjedinite da dobijete pire. Jednako je ukusan kao i mrsan, ali je i zdraviji, pa se preporučuje ne samo onima koji poste, nego i onima koji vode računa o ishrani.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE