Mnogi misle da je u toku Božićnog posta izbor hrane skučen, ali sa namirnicama koje možete da konzumirate mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Povrće u tiganju je jedno od tih jela, ali ga spremite malo drugačije nego do sada.Umesto samo da ga ispečete ili ispržite, vi dodajte i pikantnu ljutu papričicu, kao i soja sos i napravite najukusnije povrće koje ste jeli. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 šargarepa
- 300 g karfiola
- 200 g brokolija
- 1 crni luk
- 1/2 paprike
- 100 g zelene boranije
- 1/2 ljute papričice
- Za sos:
- 1 kašika smeđeg šećera
- 3 kašike soja sosa
- 1 čen belog luka
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika slatko-kiselog sosa
Priprema:
U šerpi kratko kuvajte seckanu šargarepu, pa ubacite seckani karfiol i brokoli. U tiganju propržite secakni crni luk, pa dodajte seckanu papriku i kada omekša povrće dodajte proceđeni karfiol, brokoli, šargarepu i boraniju. Pržite par minuta, a za to vreme pomešajte smeđi šećer, soja sosa, mleveni beli luk, sirće i slatko-kiseli sos. Sipajte preko povrća i dodajte seckanu ljutu papričicu. Sve dobro sjedinite i ostavite na šporetu još par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE