RECEPT ZA POSNI PILAV: Odličan je kao prilog uz ribu, a ni najveći gurmani ne mogu da mu odole

Posni pilav nema meso, ali ukus je odličan.

Stojka Andrić Caka

Pilav je tradicionalno jelo i gotovo da nema osobe koja ga nije bar probala. Svaka domaćica ima svoj recept i neki tajnu kako da ispade savršen, a kako je vreme posta, mi predlažemo da ovo fantasično jelo napravite u posnoj varijanti, samo od pirinča i raznovrsnog povrća. Ukus je fenomenalan, a možete da ga služite kao prilog uz ribu ili kao glavno jelo. 

  • Sastojci:
  • 300 g pirinča
  • 1 zlatna mešavina 
  • 1 praziluk 
  • 100 ml ulja 
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica brašna

Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupnije sečen crni luk i praziluk. Kad omekša dodajte brašno i brzo promešajte. Sipajte zlatnu mešavinu i dodajte malo vode. Poklopite i kuvajte dok ne omkeša. Dodajte opran pirinač i još mrvicu vode, pa nastavite da kuvate. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Promešajte. Sipajte vodu jedan prst iznad pirinča i kad krene da ključa ostavite još 15 minuta. Zatim stavite u rernu na 180°C još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE