POSNI PRILOG ILI RUČAK - PROSO SA POVRĆEM: Kuva se isto kao pirinač, ali je mnogo hranljiviji

Napravite obrok pun vitamina za kratko vreme uz recept u nastavku.

Shutterstock

Proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva.  Ova žitarica je veoma pristupačna. Nije skupa, možete je pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Recept u nastavku možete jesti kao prilog ili kompletan obrok, a sprema se lako i brzo.

  • Sastojci:
  • 100 g prosa
  • 1 glavica crnog luka 
  • povrće po želji (tikvice, paprika, šargarepa)
  • so
  • ulje

Priprema:

Proso dobro oprati  i skuvati na isti način kao pirinač ( u razmeri 1:3, znači 3 puta više vode nego prosa). Posoliti i sačekati da provri. Čim pusti ključ, isključiti ringlu i poklopiti. Tako ostaviti 15 min bez otklapanja. Za to vreme u tiganju propržiti seckan luk, šargarepu, tikvicu, papriku. Dinstati dok povrće ne omekša, začiniti i dodati spremljeni proso. Kratko samo promešati i servirati.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE