KAKO SE SPREMA BRANCIN: Pecite ga u paradajz sosu sa celim paprikama, a jedan trik otkriva da je riba spremna (VIDEO)

Brancin spremite drugačije nego do sada.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ako volite ribu, onda obavezno porbajte da je spremite na ovaj način. Ne morate samo brancin da koristite, možete bilo koju morsku ili rečnu ribu, a sve što treba da uradite je da pripremite paradajz sos sa celim paprikama i ispečete ribu u rerni. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima se sviđa. Poslužite za Svetog Nikolu ili Badnje veče. 

  • Sastojci:
  • 2 brancina 
  • 1 praziluk 
  • 4 čena belog luka 
  • 8 papirka
  • 900 g seckanog pelata
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 
  • 1 lovorov list 
  • 1 kašičica šećera 

Priprema:
Isecite praziluk i beli luk i prodinstajte par minuta, pa dodajte cele paprike i ostavite još nekih 5 minuta. Sipajte pelat i šećer i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte ostale začine i krčkajte još nekih 5 minuta. Sipajte sos u tepsiju i preko stavite brancin koji ste očistili i posolili. Preko stavite kriške limuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Kada oči ribe postanu bele, gotova je.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE