POSNE PUNJENE PAPRIKE ZAPEČENE U RERNI: Jednostavan, a genijalan trik kako da nadev ne iscuri

Posne punjene paprike su toliko ukusne da se ne zna da li su bolje tople ili hladne.

Shutterstock

Punjene paprike su jelo koje Srbi često jedu, a mogu da se pune tradicionalno sa mlevenim mesom i pirinčem, sirom, mogu da se pohuju... Postoji milion recepata i ne zna se koji je ukusniji, a kako je u toku Božićni post naš predlog je da napravite posne punjene paprike. U fil možete da stavljate tunjevinu, orahe..., a mi smo izabrali povrće, a paprike možete da koristite suve, sveže ili pečene. Vi izaberite. 

  • Sastojci:
  • 12-15 paprika 
  • 3-4 crna luka 
  • 200 g šargarepe
  • 7 kašika pirinča
  • 200 ml paradajz soka
  • 200 ml ulja
  • 3-4 kašike brašna 
  • 100 g krompira
  • 100 ml bujona od povrća ili vode 

Priprema:
Na ulju (150 ml) propržite sitno seckan ili rendan luk i šargarepu, pa zatim dodajte i rendani krompir. Sipajte malo bujona od povrća ili vode. Dobro promešajte. Sipajte paradajz sos, pa dodajte malo ulja (50 ml) i pirinač. Dinstajte još par minuta, ako zafali tečnosti sipajte vodu. Začinite po želji. Paprike očistite, pa u svaku stavite pola kašičice brašna, da nadev ne bi izlazio prilikom kuvanja. Napunite nadevom i zatvorite ih paradajzom. Poređajte u šerpu, sipajte toplu vodu i poklopite. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim ih prebacite u zagrejanu rernu na 200°C samo da se zapeku. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE