POSNE ČOKO KOCKE: Mekani biskvit preliven neodoljivom glazurom - slasni zalogaji kojima nećete odoleti

Neodoljivi čokoladni kolač možete da jedete i u toku Božićnog posta.

Shutterstock

Čokoladni kolači i torte spadaju u najomiljenije poslastice, a tokom posta ljudi često misle kako moraju da se odreknu ukusnih poslastica. Danas postoje razni recepti pomoću kojih možete da napravite čuvene slatke đakonije i da se ne odričete ničega. Upravo takav je i recept za ovaj mekani i posni čokoladni kolač preliven neodoljivom glazurom. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 250 g margarina
  • 12 kašika šećera u prahu
  • 200 ml kisele vode
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 120 g posne čokolade
  • Za glazuru:
  • 200 g posne čokolade
  • 80 g margarina

Priprema:
Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu. Zatim postepeno sipajte kiselu vodu, sve vreme muteći. Dodajte iseckane orahe, kao i brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Promešajte i dodajte rendanu čokoladu. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte dobijenu smesu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Istopite čokoladu i maragarin, pa dobijenom glazurom prelijte gotovo kolač i ostavite u frižideru da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE