Ne postoji osoba koja će odbiti neko jelo od pasulja. Ako niste fan čorbastog, onda vam se dopada prebranac... Postoji još jedan recept za ukusno jelo koje se ređe sprema, a to je tučeni pasulj. On se uglavnom jede u toku posta i to kao namaz, a najbolje je ako ga poslužite sa posnim uštipcima i nekom salatom. Pravi se tako što se ispasira, a mi vam predlažemo da isprobate i jemenski recept u koji se dodaju fenomenalni začini, kao i paprika. Takođe, ako ne možete da pronađete tahini nije obavezno da ga dodajete.
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1/2 paprike
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 paradajza
- 2 konzerve pasulja
- 2 kašike tahinija
- svež korijander
- 1/2 šolje vode
- Za tahini sos:
- 1/4 šolje tahinija
- 2 kašike limunovog soka
- 1/4 šolje vode
- 1/4 kašičice kima
- Za dekoraciju:
- paprike
- korijander
- tahini sos
- leblebije iz konzerve
Priprema:
U tiganju propržite seckani crni luk i kada omekša dodajte mleveni beli. Kratko pržite, pa sipajte sirće. Kada ispari dodajte sitno seckanu papriku. Začinite i promešajte, pa onda dodajte seckani paradajz. Promešajte i kratko krčkajte, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte i ispasirajte. Dok pasirate ne sklanjajte posudu sa šporeta, a nemojte ni da ga gasite. Zatim sipajte vodu i tahini, pa dobro promešajte. Kratko krčkajte, pa pospite seckanim svežim korijanderom. Sipajte pasulj u posudu, a ukrasite ga seckanom paprikom, korijanderom, proceđenim leblebijama i tahini sosom. Tahini sos se pravi tako što pomešate sve sastojke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE