KAKO SE PRAVI TUČENI PASULJ: Ukusnija i lepša verzija zaboravljenog srpskog jela - tajna je u začinima i povrću

Tučeni pasulj postaće vam omiljeno jelo.

Printscreen/YT/Our Yemeni Kitchen

Ne postoji osoba koja će odbiti neko jelo od pasulja. Ako niste fan čorbastog, onda vam se dopada prebranac... Postoji još jedan recept za ukusno jelo koje se ređe sprema, a to je tučeni pasulj. On se uglavnom jede u toku posta i to kao namaz, a najbolje je ako ga poslužite sa posnim uštipcima i nekom salatom. Pravi se tako što se ispasira, a mi vam predlažemo da isprobate i jemenski recept u koji se dodaju fenomenalni začini, kao i paprika. Takođe, ako ne možete da pronađete tahini nije obavezno da ga dodajete. 

  • Sastojci: 
  • 2 crna luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 1/2 paprike
  • 1 kašičica kima 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 3 paradajza 
  • 2 konzerve pasulja
  • 2 kašike tahinija 
  • svež korijander 
  • 1/2 šolje vode 
  • Za tahini sos: 
  • 1/4 šolje tahinija
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/4 šolje vode
  • 1/4 kašičice kima
  • Za dekoraciju: 
  • paprike 
  • korijander 
  • tahini sos 
  • leblebije iz konzerve 

Priprema:
U tiganju propržite seckani crni luk i kada omekša dodajte mleveni beli. Kratko pržite, pa sipajte sirće. Kada ispari dodajte sitno seckanu papriku. Začinite i promešajte, pa onda dodajte seckani paradajz. Promešajte i kratko krčkajte, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte i ispasirajte. Dok pasirate ne sklanjajte posudu sa šporeta, a nemojte ni da ga gasite. Zatim sipajte vodu i tahini, pa dobro promešajte. Kratko krčkajte, pa pospite seckanim svežim korijanderom. Sipajte pasulj u posudu, a ukrasite ga seckanom paprikom, korijanderom, proceđenim leblebijama i tahini sosom. Tahini sos se pravi tako što pomešate sve sastojke. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE