Ovi posniuštipci idealni su za doručak ili večeru, a jednako dobro se slažu sa slatkim kao i sa slanim prilozima. Napravite ih za vreme Božićnog posta i uživajte u sjajnom ukusu prženog testa.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 kašike ulja za testo + za prženje
- 20 g svežeg kvasca
- 250 ml vode
- so
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Kvasac izmrvite i stavite u posudu. Dodajte mlaku vodu, šećer i izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so, ulje i izmešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno i sve sjedinite viljuškom. Uzmite najlon kesu i unutrašnjost premažite uljem, sipajte testo u kesu, istisnute sav vazduh iz nje i dobro zavežite. Ostavite u frižideru da prenoći. Sutradan, testo izručiti u posudu i uzimati po malo smese, oblikovati uštipke željenog oblika i veličine. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Vaditi na ubrus i služiti toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom