NAJLEPŠE KROFNE - IDEALNE AKO POSTITE: Šupljikave, mirisne i mekane poput oblaka

U toku posta se zasladite najlepšim posnim krofnama.

Shutterstock

Krofne nas podsećaju na detinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata.Danas domaćice uglavnom izbegavaju da ih prave, jer misle da je priprema komplikovana, ali ako se isprate koraci lako možete i vi da ih spremite. Najteži deo posla je da se umesi testo, ali pomoću ovog recepta garantovano uspevaju. Kako je u toku Uskršnji post mi predlažemo da se zasladite posnim krofnama koje su mekane kao duša, a zahvaljujući dodacima kao što su vanilin šećer i pomorandža cela kuća će vam mirisati. 

  • Sastojci: 
  • 200 ml mlake vode
  • 10 g suvog kvasca 
  • 2 kasike šećera
  • 200 ml kisele vode
  • 150 ml ulja
  • 600 g brasna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • narendana korica pomorandže

Priprema:
U posudu sipajte vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte kiselu vodu, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu pomorandže, pola količine brašna i so. Sjedinite, pa dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe nekih pola sata. Zatim kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini, a onda čašom ili okruglim kalupom vadite oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite još 10 minuta. Zatim spuštajte krofne u vrelo ulje, prvo ide strana koja je bila okrenuta na gore. Smanjite vatru i pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE