POSNA ČOKO-MOKO TORTA: Između rozen kora slojevi predivnog fila sa keksom

Čoko-moko tortu svi obožavaju, jer se lako pravi, a preukusna je. Isprobajte i posnu verzoju.

Shutterstock

Čoko-moko spada u najlakše torte za pripremu, jer se koriste gotove kore, a fil se pravi od čokoladnog mleka i keksa. Bez obzira na jednostavnu pripremu spada u klasike, jer je ukus fantastičan, a ako ne želite da se odreknete ove poslastice ni u toku Uskršnjeg posta naš predlog je da napravite posnu verziju. Koriste se rozen kore, čokoladno sojino mleko i posna plazma, a na kraju se premazuje šlagom sa ukusom vanile. Za pripremu vam je potrebno manje od pola sata, a ako želite da kore što bolje upiju sastojke onda je ostavite nekih sat vremena u frižideru. 

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje rozen kora
  • 500 ml čokoladnog sojinog mleka 
  • 550 g posne mlevene plazme
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 ml posne slatke pavlake 

Priprema:
Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa sipajte čokoladno sojino mleko i mlevenu plazmu. Umutite slatku pavlaku, pa onda premažite koru filom, zatim umućenom slatkom pavlakom, pa stavite sledeću koru.Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a na kraju celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE