Pored uobičajenih predjela, obogatite vašu slavsku trpezu laganijom varijantom - ribljom salatom sa paprikom i limetom. Kombinacija ribe, povrća i voća koja će se dopasti gostima, iako nije tako česta na našim jelovnicima. U riblju salatu se dodaju obična i ljuta paprika, mango, a preliva dresingom od limete. Ako niste ljubitelj, mango možete da izbacite, daje šmek, ali neće drastično promeniti ukus salate.
Sastojci:
- 1 mango
- 1/2 crvene paprike
- 1 crni luk
- 1 ljuta papričica
- 2 veća riblja fileta po želji
- 1/2 veze peršuna
- malo bibera
- malo soli
- Za dresing:
- sok od 1/2 isceđene limete
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 prstohvata soli
- prstohvat bibera
- 1 čen belog luka
Recept:
Iseckajte mango, običnu i ljutu papriku i crni luk i stavite u posudu. Ribu posolite, pobiberite i propržite na ulju, a onda iseckajte na kockice. Ostavite da se ohladi, a onda dodajte proprženu ribu u posudu sa paprikama zajedno sa sitno seckanim peršunom, pa promešajte sve sastojke. Iscedite limetu, dodajte maslinovo ulje, so, biber i mleveni beli luk i dobro promešajte. Dodajte dresing u ribljusalatu, sjedinite rukom sastojke, pa ostavite da odstoji 15 minuta pre služenja. Možete služiti uz avokado i kriške limete, a za još bolji ukus iscedite polovinu limete pre jela. Za slavsku trpezu predlažemo i riblju salatu sa cveklom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa