RIBLJA SALATA SA PAPRIKOM i LIMETOM: Malo drugačije, ali vrhunsko predjelo za Svetu Petku

U susret Svetoj Petki, predlažemo lagano predjelo - riblju salatu sa paprikom i limetom.

Printscreen/YT/Sea Harvest

Pored uobičajenih predjela, obogatite vašu slavsku trpezu laganijom varijantom - ribljom salatom sa paprikom i limetom. Kombinacija  ribe, povrća i voća koja će se dopasti gostima, iako nije tako česta na našim jelovnicima. U riblju salatu se dodaju obična i ljuta paprika, mango, a preliva dresingom od limete. Ako niste ljubitelj, mango možete da izbacite, daje šmek, ali neće drastično promeniti ukus salate. 

Sastojci:

  • 1 mango
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta papričica
  • 2 veća riblja fileta po želji
  • 1/2 veze peršuna
  • malo bibera
  • malo soli
  • Za dresing:
  • sok od 1/2 isceđene limete
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat bibera
  • 1 čen belog luka

Recept:

Iseckajte mango, običnu i ljutu papriku i crni luk i stavite u posudu. Ribu posolite, pobiberite i propržite na ulju, a onda iseckajte na kockice. Ostavite da se ohladi, a onda dodajte proprženu ribu u posudu sa paprikama zajedno sa sitno seckanim peršunom, pa promešajte sve sastojke. Iscedite limetu, dodajte maslinovo ulje, so, biber i mleveni beli luk i dobro promešajte. Dodajte dresing u ribljusalatu, sjedinite rukom sastojke, pa ostavite da odstoji 15 minuta pre služenja. Možete služiti uz avokado i kriške limete, a za još bolji ukus iscedite polovinu limete pre jela. Za slavsku trpezu predlažemo i riblju salatu sa cveklom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Posna salata sa povrćem  Instagram/healthfitnessguide_

 Izvor: StvarUkusa