LOSOS SA SIROM I TESTENINOM: U posnoj varijanti sa aromatičnim začinima

Sjajan predlog za slavsku trpezu - losos sa sirom i testeninom u posnoj varijanti.

Printscreen/YT/Alle Rezepte

Obogatite trpezu za Svetu Petku jednim sjajnim jelom, lososom sa testeninom i sirom, ali u posnoj varijanti. Nije komplikovano za pripremu i neće vam oduzeti puno vremena, a ovo jelo možete spremati i kao mrsno. Biljni sir se topi zajedno sa aromatičnim začinima i povrćem, dodaje kuvana testenina i na kraju prženi losos

Sastojci:

  • 1 činija spanaća
  • 1 crni luk
  • 7 čena belog luka
  • 15 čeri paradajza
  • 2 komada biljnog sira
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica + 1 kašika soli
  • 2 prstohvata bibera
  • 1 kašičica italijanske mešavine začina
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 250 g posne testenine
  • 3 komada lososa
  • malo kapara

Recept za losos sa testeninom i sirom:

Pospite maslinovo ulje (oko 30 ml) po posudi za pečenje, pa poređajte po dnu spanać. Iseckajte crni i beli luk na krupnije komadiće, pa i njih poređajte preko spanaća. Dodajte i čeri paradajz, a u sredinu ubacite biljni sir. Pospite prstohvat bibera, kašičicu soli i na kraju oko 30 ml maslinovog ulja. Pecite na 200°C oko 15 minuta. U ključalu vodu dodajte kašiku soli, ubacite testeninu i kuvajte još nekoliko minuta na laganijoj vatri. Potom ostavite u vrućoj vodi poklopljenu testeninu još 10 minuta, pa ocedite. Po lososu pospite so i biber, utrljajte, pa propržite na manjoj količini ulja na laganijoj vatri, sa obe strane dok ne poprimi zlatnu boju. Po posudi za pečenje promešajte otopljeni sir sa ostalim sastojcima, dodajte testeninu, losos, pa ukrasite kaparima. Pospite losos i testeninu preostalim maslinovim uljem. Za slavsku trpezu predlažemo ikanapee sa lososom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa