POSNE PIHTIJE SA KUKURUZOM: Tradicionalno sprsko jelo lako za pripremu

U toku posta, pihtije sa kukuruzom su odlićan predlog. Lako se spremaju, a ljudi na ovim prostorima ih obožavaju!

Shutterstock

Jedna od prvih asocijacija na sprsku kuhinju jesu pihtije. Ovog jela ne morate da se odričete tokom posta! Pripremite savršene posne pihtije od nekoliko sastojaka! Posne pihtije možete spremiti I sa oslićem ili šaranom. Danas predlažemo recept sa sa kukuruzom I tunjevinom.

Sastojci:

  • 240 g graška
  • 240 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 4 šargarepe
  • 160 g tunjevine
  • 2 kesice biljnog želatina
  • so po ukusu
  • 1 veza peršuna

Recept za posne pihtije sa kukuruzom:

Skuvajte grašak i šargarepu, a potom isecite šargarepu. Želatin rastopite u 550 ml vode, pa kuvajte oko 2 minuta. Pomešajte grašak, kukuruz šećerac, šargarepu, iseckan peršun i oceđenu tunjevinu u posebnoj činiji, pa dodajte soli po ukusu. Sipajte mešavinu želatina, promešajte, pa sve sastojke za posne pihtije izlijte u modlice. Ostavite posne pihtije preko noći u frižider da se stegnu. Preporučujemo i posne Bobove pihtije

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa/J.K.