POSNE PEKARSKE KIFLE: Tople, mekane i vazdušaste - sutradan su još ukusnije

Napravite posne pekarske kifle od par sastojaka i obradujte porodicu toplim i svežim pecivom. Uživajte!

Shutterstock

Domaće kifle i kiflice su svima omiljene, a ako želite da ih napravite kao iz najdraže pekare predlažemo vam ovaj recept. Za mešenje testa ne morate da imate posebne kulinarske veštine, jer je sve jednostavno, a kako je u toku Božićni post mi vam donosimo recept za posne pekarske kifle. Na njih možete da mažete ajvar, ali i domaći namaz i posnu paštetu.

Sastojci:

  • 200 ml tople vode
  • 500-550 g brašna
  • 5 g suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 80 ml ulja

Recept za posne pekarske kifle:

U posudi pomešajte suvi kvasac i toplo mleko, pa razmutite. Dodajte šećer i kašiku brašna, promešajte i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim sipajte ulje, pa dodajte oko 450 g prosejanog brašna i so. Umesite glatko testo i ako je potrebno dodajte preostalo brašno. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena na toplom. Zatim testo podelite na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Razvucite i presecite na veće trouglove i urolajte. Pokrijte kifle i ostavite da odstoje sat vremena. Zatim ih premažite uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Pečene kifle poprskajte vodom i pokrijte krpom, kako bi dodatno omekšale. Korica će ostati čvrsta, a iznutra će biti mekane i vazdušaste.

Pročitajte i ovo: Posne kiflice koje se peku samo 10 minuta

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kiflice sa džemom  Instagram/cooking_with_larisa

(StvarUkusa/S.B.)