POSNA MARKIZA TORTA: Savršena kombinacija keksa i čokolade, a bez pečenja i kuvanja

Čuvenu markiza tortu napravite i u posnoj varijanti, a možete da je služite i kao slatkiš, ali i za Badnje veče.

Printscreen/YT/Tasty

Markiza torta je jedna od najpopularnijih jer se pravi od svima omiljenih sastojaka - keksa i čokolade. Često se ova poslastica služila i na rođendanima, jer je i deca obožavaju. Ako volite da jedete markizu, a pridržavate se Božićnog posta, donosimo vam savršen recept. Napravite posnu markiza tortu koje se ne peče, a i filovi se ne kuvaju. Sve je lako i brzo, a najteži deo je da sačekate da se ohladi.  

Sastojci:

  • 300 g posnih piškota
  • 230 g margarina
  • 230 g šećera u prahu
  • 400 g posne čokolade
  • 250 ml posne slatke pavlake 
  • 200 ml ovsenog mleka 
  • 2 kašike kakaoa

Recept za posnu markiza tortu: 

Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote. Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji. 

Pročitajte i ovo: Novogodišnja markiza torta

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Napoleon torta  Instagram/best_kompotik

(StvarUkusa/S.B.)