Markiza torta je jedna od najpopularnijih jer se pravi od svima omiljenih sastojaka - keksa i čokolade. Često se ova poslastica služila i na rođendanima, jer je i deca obožavaju. Ako volite da jedete markizu, a pridržavate se Božićnog posta, donosimo vam savršen recept. Napravite posnu markiza tortu koje se ne peče, a i filovi se ne kuvaju. Sve je lako i brzo, a najteži deo je da sačekate da se ohladi.
Sastojci:
- 300 g posnih piškota
- 230 g margarina
- 230 g šećera u prahu
- 400 g posne čokolade
- 250 ml posne slatke pavlake
- 200 ml ovsenog mleka
- 2 kašike kakaoa
Recept za posnu markiza tortu:
Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote. Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji.
Pročitajte i ovo: Novogodišnja markiza torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)