PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA: Savršeno ukusno posno jelo za manje od 700 dinara

Podvarak je jelo koje se pravi od kupusa ribanca, a često se služi zimi jer je tada idealno vreme za jela od kiselog kupusa.

Shutterstock

Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.  

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 kg ribanca
  • 200 g šampinjona
  • 120 ml vode 
  • 50 ml belog vina

Recept za podvarak sa šampinjonima:

Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Podvarak sa suvim šljivama

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Burek sarme   Instagram/yildizlarsofrasi

(StvarUkusa/S.B.)