3 NAJBOLJA RECEPTA ZA POSNE PALAČINKE: U testo se dodaju najobičniji sastojci, a ukus je nikad bolji

Donsimo vam 3 najbolja recepta za vazdušaste posne palačinke koje ćete obožavati. Tajna je u sastojcima koje svi imaju.

Shutterstock

Palačinke spadaju u najjeftiniju poslasticu sa najlepšim ukusom. U testo za palačinke idu osnovni sastojci, a tu spadaju jaja i mleko. Kako se u toku Božićni post i većina ljudi ga se pridržava, predlažemo vam da napravite posne palačinke. Mi donosimo 3najbolja recepta za posne palačinke. Ako želite da budu vazdušaste onda u jaja i mleko zamenite kiselom vodom, sokom od jabuka ili čajem. Uživajte u ukusu!

POSNE PALAČINKE SA KISELOM VODOM

Shutterstock 

Sastojci: 

  • 550 ml kisele vode 
  • 220 g brašna 
  • 1 kašika šećera 
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja 

Recept za posne palačinke sa kiselom vodom: 

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite palačinke. 

POSNE PALAČINKE SA SOKOM OD JABUKE 

Shutterstock 

Sastojci: 

  • 100 ml soka od jabuke 
  • 420 ml vode 
  • 250 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo
  • 3 kašike šećera 
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 2 kašike ulja 

Recept za posne palačinke sa sokom od jabuke: 

U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pržite palačinke. 

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE SA ČAJEM

Shutterstock 

Sastojci: 

  • 250 ml čaja 
  • 6 kašika brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 2 kašike šećera 
  • 1 kašika ulja 
  • prstohvat soli 

Recept za posne palačinke sa čajem:

Skuvajte čaj po želji, pa kada se ohladi dodajte šećer, ulje i so. Zatim dodajte prosejano brašno i praška za pecivo, pa umutite testo za palačinke. Ispržite ih.

Pročitajte i ovo: Meke i vazdušaste posne palačinke 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti  Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)