Za sve koji poste ili žele lagano predjelo, ove posne slane korpice sa pečurkama su savršene za prazničnu trpezu.
Izgledaju simpatično, idealne su kao zalogajčići pred obrok ili uz aperitiv, a bogat i kremast fil od šampinjona učiniće da svaki zalogaj bude pravo zadovoljstvo.
Obavezno ih napravite za Novu godinu ili Božić.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: predjelo
Količina: oko 30 korpica
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme pečenja: 15–20 minuta
Ukupno vreme pripreme: 40 minuta
Težina: lako
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 120 g dinstanih šampinjona
- 100 g sitno seckanog praziluka
- posni majonez po ukusu
Priprema:
1. korak: Mešenje testa
U velikoj činiji pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. Zamesite glatko testo.
2. korak: Oblikovanje
Od testa oblikujte male kuglice i razvaljajte ih tanko. Stavite ih u modle za mafine ili kalupe za korpice.
3. korak: Pečenje korpica
Pecite korpice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15–20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se potpuno ohlade.
4. korak:Priprema fila
Na malo ulja prodinstajte pečurke sa prazilukom, pa pomešajte sa posnim majonezom dok ne dobijete kremastu smesu.
5. korak: Punjenje korpica
Ohlađene korpice pažljivo izvadite iz kalupa i poređajte na radnu površinu. Kašikom punite korpice filom od šampinjona.
Pospite malo seckanog peršuna ili paprike na vrh filovanih korpica za praznični izgled.
Isprobajte i naš recept za začinjeni podvarak sa pečurkama, super za svaki dan posta, a posebno za Badnje veče.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.