POSNE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve još niste probali - bogato i ukusno jelo napravite bez kapi ulja

Umesto mlevenim mesom napunite paprike žitom i napravite fantastično posno jelo.

Shutterstock

Četrdesetodnevni Božični post koji po značenju i trajanju dolazi posle Vaskršnjeg ili Velikog časnog posta, je uvod u najveći hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja. Post počinje 28.11. i traje do 06.01.,a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke. Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodizahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom. 

  • Sastojci:
  • 8 paprika
  • 250 g bukovača
  • 500 g pšenice
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 300 g praziluka
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • bosiljak

Priprema:
Skuvajte žitno, pa sameljite. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom. Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh. Paradajz ispasirajte i poemšajte sa malo vode i sipajte preko paprika. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE