OBRNUTI ČIZKEJK SA VIŠNJAMA: Voćni žele pomešan sa keksom koji krcka u ustima - super je za post na vodi

Posni čizkejk je svima omiljena poslastica.

Printscreen/YT/Best food here

Čizkejk je jedna od najpopularnijih poslastica u celom svetu, a kako je u toku Uskršnji post, napravite i posnu verziju koja će vas oduševiti.Ovo nije standardni recept jer gornji voćni žele sloj se stavlja u sredinu, a na vrh ide fil sa krem sirom.Ukusan slatkiš se pravi brzo i lako, a najteže je da sačekate da se stegne. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 120 g šećera 
  • 200 g višanja 
  • 3 g želatina 
  • 150 g posnog keksa 
  • Za fil: 
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode 
  • 150 g posnog krem sira 
  • 70 g šećera u prahu 
  • 250 ml posne slatke pavlake 

Priprema:
U šerpi pomešajte šećer, višnje i želatin. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite još 5 minuta. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte keks koji ste izlomili i preko sipajte višnje. Stavite u frižider. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabrekne. Za to vreme umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Otopite želatin na pari, pa dodajte u smesu, a onda opet umutite. Sipajte fil preko keksa sa višnjama i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE