KAKO SE PRAVE POSNI UŠTIPCI: Bez kvasca i praška za pecivo, a mekani kao pena

Lako i brzo umesite testo i napravite predivne posne uštipke.

Shutterstock

Bez obzira što mora da se umesi testo, pravljenje uštipaka nije nimalo teško. Mogu da se jedu u slanoj ili slatkoj varijanti, u zavisnosti od toga šta više volite, a kako je u toku i Uskršnji post, uopšte ne morate da se odričete omiljene hrane. Napravite posne uštipke koji su jednako ukusni kao i mrsni,a dodatni je plus što se prave bez kvasca ili praška za pecivo. 

  • Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 220 ml tople vode 

Priprema:
U brašno dodajte so, šećer, ulje i vodu, pa zamesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih pola sata. Zatim uzimajte manje komade testa i oblikujte loptice. Svaku rastanjite oklagijom i ubacite u tiganj u kojem ste zagrejali dosta ulja i pržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE