Uštipcisu nadaleko poznati, a u zavisnosti od toga sa čime ih služite mogu da budu slani ili slatki. Mnogima je ovo prvi recept sa testom koji nauče da spremaju, jer nema ni mešenja ni čekanja da nadođe. Sastojci, koje uglavnom svi imaju kod kuće, se samo pomešaju, oblikuju se uštipci po želji, a onda se prže. Predlažemo vam da im poboljšate ukus tako što ćete u testo dodati i seckanu jabuku. Odlična je ideja za slatki doručak ili večeru, a nema osobe koja će ih odbiti.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 8 g vanilin šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 125 ml jogurta
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jabuka
- Za dekoraciju:
- 50 g šećera
- malo cimeta
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, vanilin šećer, so, šećer i ulje. Dobro sjedinite, pa dodajte jogurt i opet promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro sjedinite sve sastojke, pa dodajte sitno seckanu jabuku koju ste prethodno oljuštili. Rukama lepo promešajte, pa ih namastite, uzimajte po malo testa i oblikujte uštipke po želji. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa ih vadite na ubrus da se ocede. Šećer i cimet pomešajte, pa uvaljajte uštipke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus