Bilo slani ili slatki, uštipci su omiljeno pecivo mnogih generacija. Priprema je nikad lakša, samo se pomešaju sastojci i kašikom vade da se prže. Nemojte da pravite standardne prazne, već u smesu dodajte bobičasto voće koje će ih učiniti ukusnijim.Jogurt koji se dodaje u smesu ih čini mekanim, pa su savršen izbor za doručak.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 ml jogurta
- prstohvat soli
- 350 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 100 g bobičastog voća (smrznutog)
Priprema:
Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte so, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i dodajte voće koje ste odledili i procedili. Sjedinite, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje. Pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem