Bilo slani ili slatki, uštipci su omiljeno pecivo mnogih generacija. Priprema je nikad lakša, samo se pomešaju sastojci i kašikom vade da se prže. Nemojte da pravite standardne prazne, već u smesu dodajte bobičasto voće koje će ih učiniti ukusnijim.Jogurt koji se dodaje u smesu ih čini mekanim, pa su savršen izbor za doručak.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 ml jogurta
- prstohvat soli
- 350 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 100 g bobičastog voća (smrznutog)
Priprema:
Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte so, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i dodajte voće koje ste odledili i procedili. Sjedinite, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje. Pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus