Bilo slani ili slatki, uštipci su omiljeno pecivo mnogih generacija. Priprema je nikad lakša, samo se pomešaju sastojci i kašikom vade da se prže. Nemojte da pravite standardne prazne, već u smesu dodajte bobičasto voće koje će ih učiniti ukusnijim.Jogurt koji se dodaje u smesu ih čini mekanim, pa su savršen izbor za doručak. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 500 ml jogurta
  • prstohvat soli 
  • 350 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo 
  • 100 g bobičastog voća (smrznutog)

Priprema:
Umutite jaja sa jogurtom, pa dodajte so, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i dodajte voće koje ste odledili i procedili. Sjedinite, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje. Pržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE