Uštipci su jako popularni u Srbiji, što zbog fenomenalnog ukusa, što zbog baš lake pripreme. Ako volite da ih jedete, predlažemo vam i slatku verziju koja se pravi sa grizom i jogurtom. Toliko su mekani da se tope pri svakom zalogaju, a prave se tako što samo pomešate sve sastojke i ispržite u dobro zagrejanom ulju. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 50 g šećera 
  • 250 ml jogurta 
  • 350 g griza 
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašika vanilin šećera 

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt, griz, sodu, vanilin šećer i so. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori 30 minuta, pa kašikom vadite i sipajte u vrelo ulje i pržite sa obe strane. Vadite na ubrus da se ocedi.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE