Uštipci su jako popularni u Srbiji, što zbog fenomenalnog ukusa, što zbog baš lake pripreme. Ako volite da ih jedete, predlažemo vam i slatku verziju koja se pravi sa grizom i jogurtom. Toliko su mekani da se tope pri svakom zalogaju, a prave se tako što samo pomešate sve sastojke i ispržite u dobro zagrejanom ulju.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 250 ml jogurta
- 350 g griza
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt, griz, sodu, vanilin šećer i so. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori 30 minuta, pa kašikom vadite i sipajte u vrelo ulje i pržite sa obe strane. Vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus