Uštipci su jako popularni u Srbiji, što zbog fenomenalnog ukusa, što zbog baš lake pripreme. Ako volite da ih jedete, predlažemo vam i slatku verziju koja se pravi sa grizom i jogurtom. Toliko su mekani da se tope pri svakom zalogaju, a prave se tako što samo pomešate sve sastojke i ispržite u dobro zagrejanom ulju.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 250 ml jogurta
- 350 g griza
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt, griz, sodu, vanilin šećer i so. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori 30 minuta, pa kašikom vadite i sipajte u vrelo ulje i pržite sa obe strane. Vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem